Munck i nytt partnerskap med SMT Radio

Munck i nytt partnerskap med SMT Radio

Produktionsbolaget Munck har blivit inbjudna till ett partnerskap i SMT Radio. Partnerskapet innebär bland annat samordning av administration, teknik och ekonomi. Munck och SMT Radio kommer även fortsättningsvis vara två separata bolag.

- Vi är glada och stolta över att ha fått möjlighet att ingå detta partnerskap, säger Jakob Munck, VD på Munck. Vi ser fram emot att få arbeta med Christer och Pia och ta del av deras erfarenhet och kompetens. Det här innebär stabilitet för oss i och med SMT Radios bredd bland kunderna.

Partnerskapet innebär inga förändringar för personalen på Munck, inte heller för företagets kunder. Christer Jungeryd och Pia Jungeryd Kittel kommer successivt att lämna över sina operativa arbetsuppgifter som VD respektive programchef på SMT Radio, till en ny redaktionschef.

- Vi sluter en cirkel, säger Christer Jungeryd. Pia och jag börjar närma oss pensionsålder och vi har funderat på hur vi skulle kunna föra verksamheten vidare. Jag har känt Jakob Munck i närmare tjugo år och när han startade sitt produktionsbolag, gjorde han det i SMT Radios lokaler. Redan då hade vi samproduktioner för Sveriges Radio. Nu slår vi våra påsar ihop igen, det blir en utmärkt lösning för våra kunder och personal.

Munck är idag ett av Sveriges största produktionsbolag inom radio och podcast. Företaget producerar program för alla Sveriges Radio, SVT, UR, MTM, Kungliga Operan, Cirkus Cirkör, Lantmännen med flera. Munck har kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Trondheim.

SMT Radio producerar radio och podcasts för Sveriges Radio, Bauer Media och flera svenska myndigheter och företag. Företaget har sitt säte i Stockholm. I och med partnerskapet går Munck in som majoritetsägare i bolaget. Christer Jungeryd och Pia Kittel Jungeryd kommer successivt övergå från sin operativa roller till mer strategiska, men finnas kvar i bolaget under flera års tid.

För mer information, kontakta Jakob Munck, VD: +46 (0)70 585 06 74 eller jakob@munck.se. 

Karen Albertsen ny chef i Köpenhamn

Karen Albertsen ny chef i Köpenhamn

Karen Albertsen blir ny chef för Muncks kontor i Köpenhamn. Förutom att utveckla kontorets nuvarande produktioner för Danmarks Radio kommer Karen att arbeta med nya programformat för alla plattformar.

- Munck i Köpenhamn ska fortsätta att göra lika bra program som idag, men skruva upp antalet produktioner och kanaler som vi levererar till. Mitt hopp är att vi ska fortsätta göra oss gällande inom både public service som kommersiell radio, såväl i Danmark som i de andra nordiska länderna. Och att vi utvecklar produktionen av TV.
- Om fem år hoppas jag också att vi har hittat en bra plats paå kontoret där vi kan ha alla priser som vi har vunnit för våra produktioner, säger Karen.

Karen Albertsen har bakgrund på Danmarks Radio och Radio24syv och har under de senaste fjorton åren arbetat mycket med programutveckling och varit redaktör för ett antal produktioner. Senast kommer hon från rollen som podcastredaktör på DR Kultur.

- Jag har i mötet med Munck upplevt en verksamhet med kreativ anda, högt till tak och en medvetenhet om att starka produktioner kräver nöjda medarbetare. Det stämmer helt med mina egna värderingar och jag gläder mig åt att få arbeta vidare i den riktningen. Personligen ser jag fram emot att utveckla musikformat och satir, då jag primärt har arbetat med aktualitets-, nyhets- och kulturformat, säger Karen.

Jakob Munck, VD för hela Munck, är mycket nöjd med rekryteringen:

- Karens internationella kontakter och ingående kunskap om den danska radiomarknaden är en perfect match för oss. Både för utvecklingen i Danmark, Norge och Sverige. Det ska bli extra kul att få en smart dansk med i ledningsgruppen. Det ser vi alla fram emot!

För mer information, kontakta Erik Klarén: +46(0)703444000 eller erik.klaren@munck.se.