Munck vann pris vid Nordic Kids Media Festival

Munck vann pris vid Nordic Kids Media Festival

Podd-, radio- och Youtubeproduktionen ”1000 modiga frågor” vann på torsdag- kvällen pris i kategorin Inclusion vid Nordic Kids Festival i Malmö. 1000 modiga frågor görs av Munck för Barnradion Sveriges Radio.

- Det här är ett pris till alla de barn som skickar in sina grymma livsviktiga frågor. Nu vill jag att vi levlar upp och får möjlighet att nå ut till ännu fler barn! säger Emmy Bergkvist, 1000 modiga frågors skapare. 

1000 modiga frågor riktar sig till barn mellan 9 och 12 år och tar upp ämnen som rör kroppen, kompisar, kärlek, relationer och känslor. En panel bestående av 13-16-åringar och en känd gäst besvarar frågor som kommit in till programmet. 

- Det här priset tillhör ungdomarna i panelen. De är extremt modiga som vågar dela med sig av sina erfarenheter för att hjälpa barn runt om i Sverige som hör av sig till oss, säger producenten Madeleine Nilsson.

Nordic Kids Media Festival anordnas vartannat år i Malmö och syftar till att uppmärksamma nordisk barnproduktion. Priset Inclusion Award belönar produktioner som tar upp utmanande ämnen, bryter stereotyper och är relevant för en bred målgrupp. Produktionsbolaget Munck är ett av Sveriges största produktionsbolag inom radio och podcast.

För ytterligare frågor, kontakta Susan Myrdal, redaktionschef på Munck i Stockholm: susan.myrdal@munck.se eller 076-866 65 63.

Munck i nytt partnerskap med SMT Radio

Produktionsbolaget Munck har blivit inbjudna till ett partnerskap i SMT Radio. Partnerskapet innebär bland annat samordning av administration, teknik och ekonomi. Munck och SMT Radio kommer även fortsättningsvis vara två separata bolag.

- Vi är glada och stolta över att ha fått möjlighet att ingå detta partnerskap, säger Jakob Munck, VD på Munck. Vi ser fram emot att få arbeta med Christer och Pia och ta del av deras erfarenhet och kompetens. Det här innebär stabilitet för oss i och med SMT Radios bredd bland kunderna.

Partnerskapet innebär inga förändringar för personalen på Munck, inte heller för företagets kunder. Christer Jungeryd och Pia Jungeryd Kittel kommer successivt att lämna över sina operativa arbetsuppgifter som VD respektive programchef på SMT Radio, till en ny redaktionschef.

- Vi sluter en cirkel, säger Christer Jungeryd. Pia och jag börjar närma oss pensionsålder och vi har funderat på hur vi skulle kunna föra verksamheten vidare. Jag har känt Jakob Munck i närmare tjugo år och när han startade sitt produktionsbolag, gjorde han det i SMT Radios lokaler. Redan då hade vi samproduktioner för Sveriges Radio. Nu slår vi våra påsar ihop igen, det blir en utmärkt lösning för våra kunder och personal.

Munck är idag ett av Sveriges största produktionsbolag inom radio och podcast. Företaget producerar program för alla Sveriges Radio, SVT, UR, MTM, Kungliga Operan, Cirkus Cirkör, Lantmännen med flera. Munck har kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Trondheim.

SMT Radio producerar radio och podcasts för Sveriges Radio, Bauer Media och flera svenska myndigheter och företag. Företaget har sitt säte i Stockholm. I och med partnerskapet går Munck in som majoritetsägare i bolaget. Christer Jungeryd och Pia Kittel Jungeryd kommer successivt övergå från sin operativa roller till mer strategiska, men finnas kvar i bolaget under flera års tid.

För mer information, kontakta Jakob Munck, VD: +46 (0)70 585 06 74 eller jakob@munck.se.

LINDA KARLSSON NY CHEF I GÖTEBORG

Linda Karlsson. Foto: Sandra Johansdotter

Linda Karlsson. Foto: Sandra Johansdotter

Linda Karlsson blir ny chef för Muncks kontor i Göteborg. Förutom arbetet med kontorets nuvarande radioproduktioner kommer Linda att utveckla Muncks erbjudanden kring podcast, sociala medier och rörlig bild i Göteborg.

– Här i Göteborg är det fullt av både unika och genuina krafter. Morgan Larsson, som leder vårt program SöndagsMorgan i P4, är ett av många kreativa genier vi jobbar med - och fler ska det bli, säger Linda Karlsson.

Linda, som kommer från PR-branschen och tidigare var en del av den omtalade byrån Studio Total, har vunnit många priser på vägen.

– Jag har drivit ungdomsgård för 85-åringar, tagit fram en flygande matta för hundar och gjort julkalender på arabiska. Ju knäppare grejer man gör, desto mer koll på grejerna måste man ha. Inget går på rutin, säger Linda Karlsson.

– Vi på Munck har stor kunskap om hur man gör innovativa och stabila ljud- och bildproduktioner. När vi letade efter en ny chef i Göteborg kände vi att det var läge att bredda kompetensen. Lindas bakgrund passar oss utomordentligt! säger Jakob Munck, VD.

I och med Lindas tillträde inleds den andra fasen i Muncks etablering i Göteborg. David Rune öppnade kontoret 2015 och drog igång SöndagsMorgan i P4. Han lämnar nu över stafettpinnen och flyttar tillbaka till huvudkontoret i Stockholm.

Muncks kontor i Göteborg kommer att fortsätta leverera produktioner såsom SöndagsMorgan i P4, Morgonandakten i P1 och Känsligt läge i samma kanal. Utöver det påbörjas nu också satsningen på såväl podcast och rörlig bild som sociala medieprojekt - även i Göteborg.

– Det har gått som tåget i Stockholm och vi ser en enorm potential i Göteborg. Vi vill göra produktioner för företag som har insett att podcast och rörligt idag är en lika naturlig del av kommunikationsplanen som en kundtidning eller en facebooksida, säger Jakob Munck.

– Målet är att vi om fem år har ett kontor i guld, säger Linda Karlsson. 

Brons till "1000 modiga frågor" vid New York Festivals

Emmy Bergkvist, Jakob Munck, Kim Olsson (Sveriges Radio) och Anna Iversen.

Emmy Bergkvist, Jakob Munck, Kim Olsson (Sveriges Radio) och Anna Iversen.

Podcasten ”1000 modiga frågor”, som görs som ett samarbete mellan Munck och Sveriges Radio, tog hem bronset vid New York Festivals på måndagskvällen. Muncks Kaliberserie där barnpsykiatrin granskades gick till final i sin kategori.
        
Det var i kategorin Educational som ”1000 modiga frågor” tog hem bronset. Emmy Bergkvist är Muncks skapare av formatet:

– Förhoppningsvis kommer det här leda till att ännu fler förstår hur viktigt det är att unga får berätta om sina känslor för varandra och få svar på sina frågor.

Muncks Kaliberserie om den svenska barnpsykiatrin gick till final i kategorin Best Investigative Report. Serien gjordes av Mikael Funke och fick stor uppmärksamhet när det sändes i november 2015. Projektledare på Munck var Anna Iversen. 

New York Festivals är ett internationellt pris som uppmärksammar världens bästa radio. Priset har funnits sedan 1957.

Hypoteket - ny ekonomipodd för Sveriges Radio

Hypoteket - ny ekonomipodd för Sveriges Radio

Ekonomi är för viktigt för att endast ekonomer och experter ska bry sig! I podden Hypoteket, som vi gör för P3, tar ekonomijournalisten Emanuel Sidea och artisten och komikern Tiffany Kronlöf sig an ekonomi på ett sätt som du inte hört tidigare. För hur väl lönar sig brott och varför ska man vänta med att äta upp kakor om någon ställer fram?

– Efter att ha spelat in den här podden är jag inte längre rädd för ordet ekonomi. Mer taggad, förstår man sig på ekonomi förstår man sig även på världen på ett nytt sätt, säger Tiffany Kronlöf. 

– Jag hoppas att vi ska få fler att våga prata om ekonomi och pengar, vad saker och ting är värda och priset vi betalar för våra beslut, säger Emanuel Sidea.

Serien består av tio avsnitt och det första släpps den 13:e oktober i Sveriges Radio Play, på Itunes och i alla podcastappar du kan tänka dig. Suverän producent är David Silva och för ljuddesignen står den makalösa Elin Rosenberg.

Institutets nionde och sista säsong

Institutets nionde och sista säsong

Lördagen den 3:e oktober är det premiär för den nionde säsongen av Institutet i P3. I och med detta påbörjas nedräkningen - detta blir nämligen den sista säsongen av programmet.

-Det är lite vemodigt, säger Karin Gyllenklev. 

-Vi har ju fött fram det här programmet och närt det från vår gemensamma barm i 5 år nu, men så är det väl med alla barn, de växer upp och plötsligt står man där och vinkar av dem när de flyttar till Berlin för att upptäcka “världen”.

Jesper Rönndahl ser det logiska.

-Vad roligt det ska bli att smälla av den här sista säsongen! Men också rimligt att det är sista, för det finns ju inga fler priser att vinna (väl?)!

Vi på Produktionsbolaget Munck kommer att sakna denna fantastiska produktion, men konstaterar att begreppet "att sluta med flaggan i topp" inte kan bli mer lägligt.

Premiär för Motioner med Moa!

Premiär för Motioner med Moa!

Allmänna motionstiden kallas den period i Sveriges riksdag då våra folkvalda ledamöter fritt kan lämna in motioner om sådant de tycker borde uppmärksammas. Dessa motioner är en oupptäckt skatt - tills nu. 

I Sveriges Radiopodden Motioner med Moa bjuder komikern och radiopersonligheten Moa Lundqvist in en god vän för att tillsammans med denna djupdyka bland guldkornen av motioner från den allmänna motionstiden. Gästar Moa gör bland andra Dilan Apak, Josefin Johansson. Producent på Munck är David Silva. 

Motioner med Moa har premiär i Sveriges Radio Play den 21:a september och utkommer sedan varje vecka i tio avsnitt.

Vi är så glada att vi återigen får möjlighet att jobba med Moa Lundqvist igen, denna humorstjärna!

 

Storslam för Munck på Radiogalan!

Storslam för Munck på Radiogalan!

Inte mindre än tre priser blev det för Munck vid årets radiogala. Som enda produktionsbolag på vinnarlistan och det företag som stod för flest nomineringar och tre vinster, är Munck årets stora vinnare. 

–Tänk att världens smartaste hjärnor finns samlade på Ringvägen. Det är så otroligt privilegierat att få göra innehåll som gör skillnad, säger VD Jakob Munck. 

Munck vann Årets folkbildare med Kaliber - krisen i socialtjänsten (för Sveriges Radio P1), Årets underhållning med Institutet (för Sveriges Radio P3) och Årets rookie – Mattias Lundberg, som gör podcasten Den svenska musikhistorien (för Sveriges Radio P2). 

–Det finns många rookies i den svenska musikhistorien. Problemet för dem var att de inte kunde göra radio. Det har jag kunnat – tack vare Munck, sa Mattias Lundberg på scen när han mottog priset. 

–Vi vill tacka alla som har varit med i våra program. Alla som litat på oss och har lagt sina berättelser i våra händer. Om man tänker efter är det ganska märkvärdigt, sa Micha Arlt som tillsammans med Anna Iversen gjorde Kaliber: krisen i socialtjänsten, i sitt tacktal. 

–Det är häftigt att få det spelutrymmet och få experimentera så mycket som vi får göra, sa Karin Gyllenklev från Institutet, när hon tillsammans med redaktionen mottog priset.

Munck åttafaldigt nominerade till Stora Radiopriset!

Årets upplaga av Stora Radiopriset blir historisk i och med Muncks åtta nomineringar. Aldrig tidigare har ett produktionsbolag dominerat nominerings– fältet som Munck gör i år. 

– Det blir champagne till fikat idag! Och här är det såklart viktigt att tillägga att det finns många andra vindistrikt också, säger VD Jakob Munck. 

Muncks produktioner finns med i totalt fem av de tolv kategorierna. I flera kategorier tävlar bolagets produktioner mot varandra. 

– Vi har alltid haft idén som främsta stjärna och det här känns som ett fint kvitto på att vi håller en jämn och hög kvalité, fortsätter Jakob Munck.

Här är alla nomineringar där Munck finns med: 

  • Årets rookie: Athena Afshari, Känd från internet (Sveriges Radio P3) 
  • Årets rookie: Mattias Lundberg, Den svenska musikhistorien (Sveriges Radio P2) 
  • Årets musik: Duellen (Sveriges Radio P2)
  • Årets underhållning: Institutet (Sveriges Radio P3)
  • Årets radioprogram: Kaliber - krisen i socialtjänsten (Sveriges Radio P1)
  • Årets folkbildare: Pop & politik (UR)
  • Årets folkbildare: 1000 modiga frågor (Sveriges Radio)
  • Årets folkbildare: Kaliber - krisen i socialtjänsten (Sveriges Radio P1) 

Munck gör Matsamtalet för Acast

Munck gör Matsamtalet för Acast

I Matsamtalet bjuder Sigrid Bárány och Johan Hedberg in kända svenskar för ett personligt och ingående samtal om mat. Varje vecka får lyssnarna ta del av gästens favoriträtt där det fördjupade samtalet om maten på tallriken mynnar ut i personliga anekdoter men ger även utrymme för vikten av bra råvaror. I varje avsnitt av Matsamtalet tas viktiga frågor upp om vårt personliga ansvar kring maten vi lagar. Är det alltid bäst med närodlat och hur påverkar vår matkultur människor i andra delar av världen, är några av de frågor som tas upp.

Munck står bakom format och produktion av Matsamtalet, som distribueras av Acast.

Munck öppnar kontor i Göteborg!

Munck öppnar kontor i Göteborg!

Produktionsbolaget Munck öppnar filial i Göteborg. Etableringen är början på en långsiktig satsning att göra nyskapande radio-, podd- och tv-produktioner från västkustens huvudstad. 

– När den här möjligheten dök upp kunde vi helt enkelt inte låta bli. Det ska bli spännande att prova vår idé utanför Stockholm, säger Jakob Munck, VD. 

Produktionsbolaget Munck är i dag en av de största aktörerna inom radio, kända för prisbelönta och flerfaldigt nominerade produktioner som Lilla Al-Fadji i P3, Institutet och Pop & politik. I och med öppnandet blir Munck det enda produktionsbolaget inom radio i Göteborg. Genom att förlägga kontoret till Svenska Grammofonstudions anrika lokaler har Munck funnit sin självklara plats på Göteborgskartan. 

– Det var en möjlighet vi inte kunde motstå. Att kunna placera våra produktioner i Grammofonstudions fantastiska lokaler med alla roliga människor som redan finns här. Tänk vilken kvalitet och kunnande som finns innanför de här väggarna, fortsätter Jakob Munck. 

För Kalle Gustafsson-Jerneholm, som driver Svenska Grammofonstudion, innebär Muncks etablering ett kärt återseende. Kalle jobbade i många år med musikprogrammet P3 live session. Idag arbetar de mycket med Way Out West. 

– Det känns otroligt kul att komma igång med Munck, vars produktioner jag verkligen gillar. Dessutom gillade jag Jakob Munck från första stund. Men det här är inte bara ett fint komplement för Svenska Grammofonstudion – utan också bra för Göteborg som stad, tror jag. Vi har saknat ett ordentligt radioproduktionsbolag, säger Kalle Gustafsson-Jerneholm. 

Först ut att prova vingarna i lokalernas nya radiostudio är Göteborgsprofilen Morgan Larsson, ena halvan i succéprogrammet Morgan och Christer rapporterar i P3. Söndagen den 23 augusti är det nypremiär för Söndagsmorgan, en två och en halv timme lång live-show att vakna till i Sveriges Radio P4 varje söndag. 

– Det ska bli väldigt roligt att fortsätta samarbetet med produktionsbolaget Munck. Och extra skönt för mig personligen att de nu etablerar sig i goa Göteborg så att jag slipper Stockholm, säger Morgan Larsson. 

Utöver Söndagsmorgan kommer också P2-poddradioserien Den svenska musikhistorien att delvis produceras i Göteborg. 

För frågor: ring Erik Klarén, vice VD på Munck: 0703-444 000

1000 modiga frågor - nu även på Youtube!

1000 modiga frågor - nu även på Youtube!

För Sveriges Radio gör vi podden 1000 modiga frågor. Nu har vi börjat filma av avsnitt och från och med nu finns det första bildsatta avsnittet på Youtube. Som vanligt svarar panelen på frågor om onani, komplex, mobbning, sex, ätstörningar, dåligt självförtroende, tvångstankar och rädslor. Nytt för Youtubeversionen är att vi bjuder in kändisar och i premiäravsnittet är William Spetz med och pratar om sina upplevelser. Andra som kommer på besök är Amy Diamond och Alex Hermansson. Programledare är som vanligt Kom Ohlsson och Soraya Hashim. Du hittar avsnitten här

Den svenska musikhistorien - ny poddserie för P2!

Den svenska musikhistorien - ny poddserie för P2!

Tänk dig en poddradioserie om den svenska musikhistorien. Hela, alltså. Från det att någon slog två stenar mot varandra och tyckte att det svängde, ända till år 1800. Det kunde musikforskaren Mattias Lundberg tänka sig. Så vi satte ihop honom med programledaren Esmeralda Moberg och vår producent David Rune. Resultatet är en 32 avsnitt lång poddradioserie för P2, berättad på ett lika kunnigt som underhållande sätt. En fantastisk guldgruva för den musikhistorieintresserade. Premiär i Sverige Radio Play och på sverigesradio.se/poddradio den 6:e mars!

Premiär för Kvinnorna och pengarna

Premiär för Kvinnorna och pengarna

Måndagen den 23:e februari var det premiär för vår nya serie i P1 - Kvinnorna och pengarna. I fem veckor ska vi granska och diskutera kvotering, pension, kvinnlig representation och löner. Programledare är Camilla Wagner, föreläsare och tidigare journalist på Veckans affärer. Erik Petersson gör reportagen och Anna Iversen producerar. Du hittar programmen här.