Ekonomi är för viktigt för att endast ekonomer och experter ska bry sig! I podden Hypoteket, som vi gör för P3, tar ekonomijournalisten Emanuel Sidea och artisten och komikern Tiffany Kronlöf sig an ekonomi på ett sätt som du inte hört tidigare. För hur väl lönar sig brott och varför ska man vänta med att äta upp kakor om någon ställer fram?

– Efter att ha spelat in den här podden är jag inte längre rädd för ordet ekonomi. Mer taggad, förstår man sig på ekonomi förstår man sig även på världen på ett nytt sätt, säger Tiffany Kronlöf. 

– Jag hoppas att vi ska få fler att våga prata om ekonomi och pengar, vad saker och ting är värda och priset vi betalar för våra beslut, säger Emanuel Sidea.

Serien består av tio avsnitt och det första släpps den 13:e oktober i Sveriges Radio Play, på Itunes och i alla podcastappar du kan tänka dig. Suverän producent är David Silva och för ljuddesignen står den makalösa Elin Rosenberg.