Munck Studios Stockholm - Göteborg - Köpenhamn - Trondheim - Amsterdam
Vi gör radio, podcast och TV

Nyheter

Det händer alltid mycket hos oss. Här är det senaste.

Munck öppnar kontor i Göteborg

Produktionsbolaget Munck öppnar filial i Göteborg. Etableringen är början på en långsiktig satsning att göra nyskapande radio-, podd- och tv-produktioner från västkustens huvudstad. 

– När den här möjligheten dök upp kunde vi helt enkelt inte låta bli. Det ska bli spännande att prova vår idé utanför Stockholm, säger Jakob Munck, VD. 

Produktionsbolaget Munck är i dag en av de största aktörerna inom radio, kända för prisbelönta och flerfaldigt nominerade produktioner som Lilla Al-Fadji i P3, Institutet och Pop & politik. I och med öppnandet blir Munck det enda produktionsbolaget inom radio i Göteborg. Genom att förlägga kontoret till Svenska Grammofonstudions anrika lokaler har Munck funnit sin självklara plats på Göteborgskartan. 

– Det var en möjlighet vi inte kunde motstå. Att kunna placera våra produktioner i Grammofonstudions fantastiska lokaler med alla roliga människor som redan finns här. Tänk vilken kvalitet och kunnande som finns innanför de här väggarna, fortsätter Jakob Munck. 

För Kalle Gustafsson-Jerneholm, som driver Svenska Grammofonstudion, innebär Muncks etablering ett kärt återseende. Kalle jobbade i många år med musikprogrammet P3 live session. Idag arbetar de mycket med Way Out West. 

– Det känns otroligt kul att komma igång med Munck, vars produktioner jag verkligen gillar. Dessutom gillade jag Jakob Munck från första stund. Men det här är inte bara ett fint komplement för Svenska Grammofonstudion – utan också bra för Göteborg som stad, tror jag. Vi har saknat ett ordentligt radioproduktionsbolag, säger Kalle Gustafsson-Jerneholm. 

Först ut att prova vingarna i lokalernas nya radiostudio är Göteborgsprofilen Morgan Larsson, ena halvan i succéprogrammet Morgan och Christer rapporterar i P3. Söndagen den 23 augusti är det nypremiär för Söndagsmorgan, en två och en halv timme lång live-show att vakna till i Sveriges Radio P4 varje söndag. 

– Det ska bli väldigt roligt att fortsätta samarbetet med produktionsbolaget Munck. Och extra skönt för mig personligen att de nu etablerar sig i goa Göteborg så att jag slipper Stockholm, säger Morgan Larsson. 

Utöver Söndagsmorgan kommer också P2-poddradioserien Den svenska musikhistorien att delvis produceras i Göteborg. 

För frågor: ring Erik Klarén, vice VD på Munck: 0703-444 000

Admin