Munck Studios Stockholm - Göteborg - Köpenhamn - Trondheim - Amsterdam
Vi gör radio, podcast och TV

Nyheter

Det händer alltid mycket hos oss. Här är det senaste.

Munck i nytt partnerskap med SMT Radio

Produktionsbolaget Munck har blivit inbjudna till ett partnerskap i SMT Radio. Partnerskapet innebär bland annat samordning av administration, teknik och ekonomi. Munck och SMT Radio kommer även fortsättningsvis vara två separata bolag.

- Vi är glada och stolta över att ha fått möjlighet att ingå detta partnerskap, säger Jakob Munck, VD på Munck. Vi ser fram emot att få arbeta med Christer och Pia och ta del av deras erfarenhet och kompetens. Det här innebär stabilitet för oss i och med SMT Radios bredd bland kunderna.

Partnerskapet innebär inga förändringar för personalen på Munck, inte heller för företagets kunder. Christer Jungeryd och Pia Jungeryd Kittel kommer successivt att lämna över sina operativa arbetsuppgifter som VD respektive programchef på SMT Radio, till en ny redaktionschef.

- Vi sluter en cirkel, säger Christer Jungeryd. Pia och jag börjar närma oss pensionsålder och vi har funderat på hur vi skulle kunna föra verksamheten vidare. Jag har känt Jakob Munck i närmare tjugo år och när han startade sitt produktionsbolag, gjorde han det i SMT Radios lokaler. Redan då hade vi samproduktioner för Sveriges Radio. Nu slår vi våra påsar ihop igen, det blir en utmärkt lösning för våra kunder och personal.

Munck är idag ett av Sveriges största produktionsbolag inom radio och podcast. Företaget producerar program för alla Sveriges Radio, SVT, UR, MTM, Kungliga Operan, Cirkus Cirkör, Lantmännen med flera. Munck har kontor i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Trondheim.

SMT Radio producerar radio och podcasts för Sveriges Radio, Bauer Media och flera svenska myndigheter och företag. Företaget har sitt säte i Stockholm. I och med partnerskapet går Munck in som majoritetsägare i bolaget. Christer Jungeryd och Pia Kittel Jungeryd kommer successivt övergå från sin operativa roller till mer strategiska, men finnas kvar i bolaget under flera års tid.

För mer information, kontakta Jakob Munck, VD: +46 (0)70 585 06 74 eller jakob@munck.se. 

Admin