Munck Studios Stockholm - Göteborg - Köpenhamn - Trondheim - Amsterdam
Vi gör radio, podcast och TV

Nyheter

Det händer alltid mycket hos oss. Här är det senaste.

Silver till Munck på New York Festivals för Historierummet

Produktionsbolaget Munck kammade på måndagkvällen den 18:e juni 2018 hem silver på New York Festivals för podcasten Historierummet, producerad för Barnradion på Sveriges Radio. Munck passar i och med detta på att lyfta fram nödvändigheten att ta barns vilja till lärande på allvar.

Munck fick uppdraget att skapa Historierummet, enklast beskrivet som en barnversion av P3 Historia, av Linda Belanner -  exekutiv producent för Barnradion på Sveriges Radio. Aldrig hade vi kunnat ana att vi ett halvår senare skulle stå prisbelönade i New York för att ha gjort ett av världens bästa program för barn.

Tove Palén (producent och regi) och Martin Engborg (manus och ljud) har lagt månader på att få berättelser om historiens mest omtalade personer till något som inte bara är förståeligt för barn - utan också roligt och så otroligt spännande att det är omöjligt att stänga av.

Kategorin som Historierummet vann i vid New York Festivals heter ”Best Children/Young Adult”.

-Vi hoppas på en tredje säsong och ett fortsatt gott samarbete med vår uppdragsgivare Sveriges Radio och Barnradion. De visade på galan i New York att de verkligen erbjuder världens bästa barnradio, säger Linda Karlsson, redaktionschef och projektledare för Historierummet på plats.

-Vi är otroligt glada för Sveriges Radio storslam på New York Festivals. Att dra hem fem priser så där sker ju inte i en handvändning. Det ligger mycket hårt arbete bakom, säger Linda Karlsson.


Historierummet

Silver – Historierummet (Best Children/Young Adult)

Historierummet är en spännande historiepodd för barn i åldern 9-13 år. Precis som föregångaren P3 Historia – en av P3:s mest populära poddar – bygger Historierummet på berättelser om personer som har skapat vår historia. Med inspiration från filmdramaturgi berättar Historierummet om exempelvis Gustav Vasa, Jeanne D’arc och Alexander den store.


New York Festivals

New York Festivals är ett internationellt pris som uppmärksammar världens bästa radio och har funnits sedan 1957.


Pressbilder

Historierummet med Martin Engborg och Segal Mohamed Foto: Charlotte Heyman/Sveriges Radio

Historierummet - Jeanne D’arc Illustration: Charlotte Heyman

 

Admin