Munck Studios Stockholm - Göteborg - Köpenhamn - Trondheim - Amsterdam
Vi gör radio, podcast och TV

Nyheter

Det händer alltid mycket hos oss. Här är det senaste.

Munck Studios släpper danskt podcastdrama i Tyskland

Munck Studios dystopiska podcastdrama “Kom ind i min drøm” blev en succé när det släpptes av DR förra året. Nu lanseras en tysk version av musik- och podcasttjänsten Deezer under namnet “Der Ausnahmezustand”.

- Att se våra format vandra till nya marknader och nå ännu fler är fantastiskt. Och det här är bara början, säger Jakob Munck, VD på Munck Studios.

Dramat utspelar sig i Danmark inom en snar, mörk framtid. Landet ligger på randen till ekologisk kollaps och hotas av olika radikala grupper. Huvudpersonen Jesper är statstjänsteman. När hans dotter Ida begår självmord som en uppmaning mot miljöförstörelsen drar det igång en självmordsvåg bland unga miljöaktivister och Jesper tvingas slåss mot det system som han har försvarat hela sitt liv.

- Vi är övertygade om att drama inom podcast kommer att växa. På den amerikanska marknaden ser vi allt fler välproducerade fiktionspoddar och i svallvågorna av Netflix och HBO det finns ett sug efter sådana här produktioner på poddsidan, säger Jakob Munck,

De två första episoderna släpps på tyska Deezer den 6:e juni 2019, följt av en veckoutgivning i totalt åtta episoder.

Admin