Munck Studios Stockholm - Göteborg - Köpenhamn - Trondheim - Amsterdam
Vi gör radio, podcast och TV

Nyheter

Det händer alltid mycket hos oss. Här är det senaste.

Guldörat 2019 - tre nomineringar till Munck Studios!

Anna Charlotta Gunnarson och David Silva. Foto: Haben Solomon/UR

Anna Charlotta Gunnarson och David Silva. Foto: Haben Solomon/UR

Igår släppte Radioakademin nomineringarna till Guldörat 2019. Tre av nomineringarna kommer från Munck Studios. Guldörat delas ut den 18:e september.

-Det bevisar styrkan i Muncks bredd att vi är nominerade i tre kategorier med tre så olika produktioner. Det här är superkul!

De tre nomineringarna avser UR-produktionen Fejk, UR-produktionen Tisdagskollens avsnitt om Maja som älskar 1700-talet, samt P3-programledaren Carl Stanley.


Fejk (produceras för UR) - nominerat till Årets radioprogram

Makten över pennan har styrt vilken bild vi har av olika epoker och har bidragit till att somliga fenomen och personer har betraktats som centrala, medan andra glömts bort. I Fejk synar Anna Charlotta Gunnarson och sidekicken David Silva välkända historiska skeenden med nya ögon och öron. 

-Nomineringen tog oss med storm i dag. Vi är så lyckliga över att allt vårt grävande i historien och populärkulturen faktiskt märks. Att ett program som kombinerar analys, djup research och humor når fram. David, Susan, Tommie, Mona och jag tar lyckoskutt i dag, säger Anna Charlotta Gunnarson


Maja+1700-talet=sant (produceras för UR) - nominerat till Årets radioupplevelse

Varje morgon hörs Barnmorgon med Jonas i P4. I programpunkten Tisdagskollen pratar programledaren Jonas Leksell varje vecka med ett barn som har superkoll på något. Denna gång berättade 7-åriga Maja om 1700-talet och sin favoritdrottning Marie-Antoinette.


Carl Stanley (Helgen i P3) - nominerad till Årets nykomling

Komikern Carl Stanley hörs i Helgen i P3. Med sin fantastiska förmåga att skapa igenkänning på ett underhållande sätt har han blivit en populär röst i radion.


Kontakt

Linda Karlsson, marknadsföringsansvarig Munck Studios
076-870 54 25Admin