Munck Studios Stockholm - Göteborg - Köpenhamn - Trondheim - Amsterdam
Vi gör radio, podcast och TV

Nyheter

Det händer alltid mycket hos oss. Här är det senaste.

Fråga musikprofessorn nominerad till Prix Europa: "Otroligt glädjande!"

Ma

Måndagen den 26:e augusti presenterades de nominerade bidragen till Prix Europa - ett av de tyngsta radio- och TV-prisen vi har i Europa. Munckproduktionen Fråga musikprofessorn, producerad för Sveriges Radio, är ett av de svenska bidragen.

Otroligt glädjande! Är extra glad över nomineringen eftersom programmet skapas tillsammans med våra fantastiska lyssnare. Det är tydligt att ju fler man är, desto djupare kommer man och ju intressantare blir musiken vi dyker ner i, säger en sprudlande glad Mattias Lundberg, musikprofessor

Fråga musikprofessorn görs av Munck Studios för Sveriges Radio och har sänts de tre senaste somrarna i P2. I programmet svarar programledare Maja Åström tillsammans med musikprofessor Mattias Lundberg på lyssnarnas frågor om musik. Intresset och engagemanget har varit stort. Hittills har programledarduon besvarat mer än hundra frågor om musik från den initierade P2-publiken.

Frågorna kretsar kring P2-musikens många världar och visar upp en imponerande bredd - varför saxofonen räknas som ett sexigt instrument eller varför psalmer är skrivna i så svårljungen tonart.

På ett inbjudande, otroligt smart och underbart nördigt sätt, ökar Maja och Mattias vår förståelse för musik i program efter program. Fråga musikprofessorn är en sprängfylld kunskapscocktail som man inte kan dricka sig mätt på och som går helt i linje med Public service-uppdraget, säger David Rune, projektledare för produktionen.

Prix Europa är en festival för produktioner inom TV, radio och webb som hållits årligen sedan 1987. Priset delas ut i Potsdam den 11:e oktober 2019.

KONTAKT

Linda Karlsson, marknadsföringsansvarig Munck Studios
076-870 54 25

Admin