Munck Studios Stockholm - Göteborg - Köpenhamn - Trondheim - Amsterdam
Vi gör radio, podcast och TV

Star

Star logo.jpg
 
 
 
Vi är 16 år och ni säger till oss att ta det lugnt, att vi har hela livet framför oss. Ni fattar ju ingenting!
 

En TV-serie och tillhörande film av Maria Bolme och Catti Edfeldt.


FAKTA

Genre: Drama (12+)
Format: TV-serie och en tillhörande film
Status: under utveckling
Produktionsland: Sverige
 

KONTAKTINFORMATION

Producent Malin Nygren
malin.nygren@munck.se, +46 (0)70-641 61 35

Fem ungdomar från fem helt olika världar delar samma dröm – att komma in på StAr, skolan som ska göra dem till stjärnor. Det är nu allt står på spel. Det handlar om att vinna eller försvinna. Men att livet på skolan skulle handla om liv och död på riktigt, det hade de inte riktigt tänkt sig…

Världen är upp och ner! Det sägs att vi står inför samma banbrytande förändringar av samhället som vi gjorde vid 60-talets slut. Att de som växer upp idag kommer att förändra världen helt, att inget är som det var eller kommer bli som det tidigare var.

Att vara tonåring är för många stark och förgörande kärlek. Man går sönder, men man reser sig igen. Tonåren är en fasansfullt hemsk och fantastisk tid att vara i, en tid vi alla vuxna minns men ofta på fel sätt. En brytningstid. Efter den blir ingenting någonsin som förut. Att vara 16 år är som ett liv i koncentrat.

Med STAR har vi en dröm och en vision om att visa och berätta om ungas vilja och drivkraft att uttrycka sig. Att deras behov och drömmar är värda att tas på allvar. Vi vill skapa förebilder för alla, inte bara för de som är drivna kreatörer och artister, utan även för de som bara vill lyssna, se och känna igen sig. Processen kommer, som i våra tidigare produktioner, fortsätta att involvera unga i skapandet.


OM SKAPARNA

Maria Bolme och  Catti Edfeldt har tillsammans skapat ett flertal barn- och ungdomsproduktioner som biofilmerna Sixten och Eva & Adam, Fyra fester och ett fiasko, de båda tv-serierna om Eva& Adam och originalserien Vera med flera.

Maria Bolme, manusförfattare och regissör.

Maria Bolme, manusförfattare och regissör.

Catti Edfeldt, regissör.

Catti Edfeldt, regissör.


OM MUNCK

Munck är ett skandinaviskt produktionsbolag som levererar radio, podcast och TV-program till både public servicebolag och privata företag i Sverige, Norge och Danmark. Det här är vår showreel 2017.