Vi gör radio, podcast och TV

Nyheter

Det händer alltid mycket hos oss. Här är det senaste.

De fria nominerat till Prix Europa 2022

Spotifys ljuddrama De fria har blivit nominerat till Prix Europa i kategorin Radio Fiction. Serien är producerad av Munck Studios.

Prix Europa är en festival för produktioner inom radio, TV och internet. Sedan 1987 har priset delats ut till Europas bästa medieproduktioner.

De fria är ett ljuddrama i åtta delar som handlar om ett paret Matilda och Rami. Tillsammans med några vänner startar de ett kollektiv på en avlägsen gård. När pengarna börjar ta slut tar de in en grupp främlingar ledda av Lukas och Aurora, för att kunna betala hyran. Men de nya gästerna visar snart andra sidor och Matilda behöver snart kämpa för sitt liv.

Serien är inspelad på en gård utanför Stockholm och är gjord i 8D - en teknik som möjliggör en surroundupplevelse i lurarna.

Huvudrollerna innehas av Hedda Stiernstedt (Matilda), Alexander Abdallah (Rami), Julia Marko-Nord (Aurora) och Felix Sandman (Lukas). Regi: Peter Grönlund. Manus Thomas Bjerregaard-Nielsen och Peter Grönlund. Producent: Lina Svanberg. Projektledare Munck Studios: Lina Svanberg och Stina Tyrell Sämgård.

”Jag är så stolt över att vi fått genomföra detta fantastiska projekt, ambitiöst och galet kul att få göra! Tack till det underbart kreativa svensk/danska teamet!”

Säger Jakob Munck, VD Munck Studios

Admin