Vi gör radio, podcast och TV

Nyheter

Det händer alltid mycket hos oss. Här är det senaste.

Munck Studios producerar dramaserien De fria - Spotifys största ljudproduktion i Sverige

Just nu pågår inspelningarna av Spotifys ljuddrama De fria, som har premiär i början av 2022. För regin står Guldbaggebelönade Peter Grönlund och i huvudrollerna finner vi Hedda Stiernstedt, Alexander Abdallah, Felix Sandman, Julia Marko Nord och Sofia Karemyr. Munck Studios står för produktionen.

“Det är väldigt kul att vara med på något som är så här nyskapande och kreativt. Att dessutom få jobba med fantastiska Peter Grönlund, och tillsammans med den här superfina casten hitta nya sätt att utforska vårt arbete på, är verkligen spännande. I tider som dessa känns det extra intressant att djupdyka i temat gruppen vs. individen”, säger Hedda Stiernstedt.

“För mig är det ett spännande projekt för jag aldrig gjort något liknande, men också för att jag får jobba med alla inblandade skådespelare, Peter Grönlund och Spotify. Det känns spännande att få undersöka det här mediet och att få vara del av något som känns lite nytt, i alla fall sättet vi arbetar på. Att vara på platserna som rollerna befinner sig på och navigera i hur man ska förhålla sig till sin skådespelarteknik endast med hjälp av ljudet”, säger Alexander Abdallah.

De fria handlar om Matilda (Hedda Stiernstedt) och hennes pojkvän Rami (Alexander Abdallah) som startar ett kollektiv på en avlägsen gård på landet. När pengarna börjar ta slut tar de in en grupp främlingar för att kunna betala hyran men de nya gästerna visar snart andra sidor och Matilda möter oväntade utmaningar i det fria livet på gården.

“Att spela in ute på location, i ett hus på landet, med ett fantastiskt team, regissör och skådespelare är så lustfyllt, inspirerande och kreativt! Vi jobbar med enkla scenerier och spelar in både inom- och utomhus vilket adderar ett extra lager till både spelet och historien”, säger Lina Svanberg, producent och projektledare på Munck Studios.

“Jag är oerhört stolt över att vi fått uppdraget att göra Spotify Sveriges första ljuddrama. De fria innebär att vi kommer ha en fin produktion att stoltsera med men också ett kvitto på att vi gör rätt. Vi utvecklar idéer långsiktigt med de bästa kreatörerna i branschen. Vi har verkligen ett all-star team med kreativa och skickliga människor från både Sverige och Danmarks film och ljudbransch”, säger Jakob Munck, VD på Munck Studios.

KONTAKT

Stina Sämgård, projektledare
stina.samgard@munckstudios.com, 070-672 06 29

FAKTA

De Fria - ett original för Spotify

Premiär: Januari 2022, bara på Spotify

Regissör: Peter Grönlund

Skådespelare: Hedda Stiernstedt, Alexander Abdallah, Felix Sandman, Julia Marko Nord, Sofia Karemyr, Susanne Sjöquist, Armand Mirpour, Iki Gonzalez Magnusson, Erik Solin, Lennart Almroth, Maja Rung med flera.

Casting: Lisa Forslund

Inspelningstekniker: Joakim Löfgren

B-ljud: Charlie Persson

Postproduktion: Jonas Matsch Jansson 

Inspelningsledare: Elis Carlsson

Inspelningsassistent: Amanda Segui

Originalmusik: Johan Testad

Manus: Thomas Bjerregaard Nielsen,

Avsnittsförfattare: Merlin P. Mann

Konceptutveckling: Malin Axelsson 

Översättare: Martin Mathiasen

Bearbetning: Eva Brise

Dramaturgi: Mette Kruse (Equinox)

Produktion Munck Studios: Lina Svanberg (projektledare och producent), Stina Sämgård (projektledare) och Jakob Munck (VD)

Exekutiva producenter Spotify: Peter Nyrén och Karin Bäckmark

Admin