Vi gör radio, podcast och TV

Nyheter

Det händer alltid mycket hos oss. Här är det senaste.

Munck Studios öppnar i Helsingfors - förvärvar podcasten Futucast

Munck Studios öppnar i Helsingfors och förvärvar Futucast - en av de mest populära faktapodcasterna i Finland. Isak Rautio leder podden och har producerat över fyrahundra avsnitt, med stadig kommersiell framgång.

"Det här är en spännande belöning för många års arbete med Futucast. Futucast kommer att fortsätta i samma stil och vi kommer att kunna expandera som aktieägare i vårt nya företag som en del av det växande teamet." säger Isak Rauto.

Munck Studios finns nu i och med öppnandet i Helsingfors på sex marknader. Företaget startar med tre nya poddar. De första produktionerna är podcasten "Odotushuone" som arrangeras av Marja Hintikka för Libero, "Startup Ministeriö" av Finlands mest framgångsrika riskkapitalister Jyri Engeström och Timo Ahopelto samt "Q & AI" med Isak Rautio som värd för Svenska Yle. Utöver dessa har Munck Studios Helsinki många nya poddar och TV-produktioner under utveckling.

Förvärvet av Futucast initierades av Risto Kuulasmaa, som står bakom format såsom The Dudesons som Docventures samt Influencerevenemanget Tubecon. Kuulasmaa är delägare och tillförordnad VD.

"Munck Studios letar efter hållbar tillväxt från inhemska och internationella ljud- och tv-produktioner. Vi har kunskapen och resurserna från en internationell koncern, och våra Helsingforsstudio arbetar med de bästa kreatörerna i Finland. Podcastkonsumtionen fortsätter att växa, och lågkonjunktur är en bra tid att skapa nytt och intressant innehåll”, tänker Risto Kuulasmaa.

Jari Keränen blir innehållsutvecklare i Helsingforsstudion. Keränen är känd som den mest framgångsrika IP-utvecklaren i Finland och har varit med och utvecklat mer än femtio format. Ett tjugotal av dessa har exporterats till andra marknader. Som journalist har Keränen skrivit mer än 3 000 publicerade artiklar för de största finländska medierna.

"Att lansera Finland gör oss äntligen till ett helt nordiskt produktionsbolag. Med förvärvet av Futucast ser vi fram emot hur innehållet och verksamheten i Finland kommer att växa som en del av vårt internationella nätverk", säger Jakob Munck, grundare och VD för Munck Studios.

Admin